De laatste dagen is de cryptocurrency-markt vooral in de ban geweest van de Jupiter (JUP) airdrop. In tegenstelling tot de gebruikelijke bullish trend die werd waargenomen bij de lancering van nieuwe tokens, kende JUP een drastische daling en verloor gisteren meer dan 63% van zijn waarde. Deze ontwikkeling heeft geleid tot intense discussies in de cryptogemeenschap.

JUP-daling zorgt voor zorgen bij investeerders

Zoals gezegd was de cryptocurrency-markt getuige van een aanzienlijke neergang met de introductie van de JUP-token, een nieuw digitaal activum van Jupiter, een gedecentraliseerde beurs gebouwd op de Solana-blockchain.

Als gevolg hiervan hebben verschillende critici hun bezorgdheid geuit over het beheer van de lancering van de JUP-token, waarbij ze wijzen op acties van het Jupiter-team die afwijken van de standaardpraktijken in de crypto-ruimte. Eén van die personen was Adam Cochran, een opmerkelijk figuur op het gebied van cryptocurrency-analyse.

Cochran belichtte dat het Jupiter-team een onevenredig groot deel van de JUP-tokens aan zichzelf toegewezen heeft, wat volgens hem de marktstabiliteit en het beleggersvertrouwen van de munt ondermijnt. Hij benadrukte verder dat het team naar verluidt de liquiditeit voortijdig had teruggetrokken en op de eerste dag $30 miljoen veilig had gesteld zonder een lock-upperiode voor de tokens in te voeren, waardoor hun eigendomsbelang van 50% behouden bleef.

De aantijgingen van Cochran worden ondersteund door een screenshot van een zogenaamd gesprek met het Jupiter-team, waarin zij ervan worden beschuldigd liquiditeit uit de pool te hebben gehaald zonder investeerders adequaat te informeren. Deze actie zou volgens critici kunnen worden geïnterpreteerd als een ‘rug pull’, een term die binnen de cryptocurrency-gemeenschap wordt gebruikt om scenario’s te beschrijven waarin ontwikkelaars abrupt de steun aan een project intrekken, waardoor investeerders met verlies achterblijven.

De reactie van Jupiter-oprichter

Als reactie op deze beschuldigingen heeft de stichter van Jupiter, bekend als ‘Meow’, de beweringen van Cochran afgedaan als ongegrond en zonder feitelijk bewijs, en noemde hij ze louter ‘shitposting’. Meow heeft aangegeven dat er een uitgebreide post-lanceringsanalyse gepland is om de geuite zorgen weg te nemen en de volgende stappen voor het JUP-token te schetsen.

Het bericht Team achter Jupiter airdrop onder vuur vanwege rug pull beschuldigingen verscheen eerst op CryptoBenelux.