Hoewel de cryptocurrency-markt de laatste tijd flink aan populariteit gewonnen heeft, zijn er nog altijd munten die achterblijven, zoals Dogecoin (DOGE). On-chain gegevens laten namelijk zien dat het volume en de whale-activiteit de laatste tijd sterk zijn gedaald, een mogelijke indicatie dat de interesse in de memecoin sterk afgenomen is.

Zoals analist Ali in een nieuw bericht op X heeft opgemerkt, is de handelsactiviteit van DOGE de laatste tijd lager geworden. Er zijn hier twee on-chain-statistieken van belang: het transactievolume en het aantal whale-transacties.

Transactievolume op het netwerk

De eerste houdt het totale bedrag aan Dogecoin (in USD) bij dat betrokken is bij de dagelijkse transactieactiviteit op het netwerk.

Een hoge waarde van deze maatstaf duidt er doorgaans op dat de handelsinteresse in het actief momenteel groot is. Aan de andere kant impliceert de lage maatstaf dat niet veel handelaren momenteel aandacht besteden aan de memecoin, omdat er weinig volume wordt verhandeld op de blockchain.

De andere interessante maatstaf hier, de ‘Whale Transaction Count’, meet het totale aantal overdrachten op het netwerk dat minstens $1 miljoen bedraagt.

Het aantal whale-transacties

In tegenstelling tot het Transactievolume, dat informatie geeft over het netwerk in het algemeen, vertelt de Whale Transaction Count ons specifiek over de activiteit die door de whales wordt vertoond.

De whales zijn de grootste entiteiten in de keten en kunnen dus enige invloed op de markt uitoefenen. Als zodanig kunnen hun activiteiten op de een of andere manier cryptocurrency beïnvloeden.

Hier is een grafiek die de trend in het Dogecoin-transactievolume en het aantal whale-transacties van de afgelopen maanden laat zien:

Dogecoin-interesse daalt

Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, hebben zowel het Dogecoin-transactievolume als het aantal whale-transacties onlangs een daling gezien naar relatief lage niveaus. Dit zou impliceren dat de interesse in de activa van zowel grote investeerders als particuliere beleggers in de memecoin mogelijk is afgenomen.

Wanneer de koop- en verkoopactiviteit hoog is, is de kans groter dat DOGE enige volatiliteit vertoont. De grafiek laat zien dat de volatiele bewegingen die de munt onlangs heeft waargenomen, allemaal pieken in de statistieken hebben veroorzaakt.

Omdat Dogecoin momenteel niet zoveel transacties waarneemt, is het mogelijk dat de prijs van de cryptocurrency de komende dagen zal blijven schommelen.

Conclusie

Terwijl Bitcoin en andere digitale topactiva de laatste tijd winst hebben geboekt, is Dogecoin zijwaarts ingezakt, waarbij de rendementen de afgelopen week volkomen vlak bleven. Vanwege de recente slechte prestaties van Dogecoin verloor het zijn plek in de top 10 van cryptocurrencies per marktkapitalisatie aan Chainlink (LINK). Als de strijd met de munt voortduurt, zou deze verder naar beneden kunnen zakken op de lijst, omdat Tron (TRX) nu vlak achter de munt op de loer ligt.

Je moet echter op eventuele veranderingen in de indicatoren letten, omdat deze een voorspeller kunnen zijn voor een scherpe koersbeweging. Omdat deze statistieken alleen bijhouden of er handelsactiviteit plaatsvindt en niet of er wordt gekocht of verkocht, kan elke volatiliteit die voortvloeit uit deze pieken de prijs in beide richtingen doen stijgen.

Het bericht On-chain gegevens duiden op dalende interesse in Dogecoin (DOGE) verscheen eerst op CryptoBenelux.