De op Solana (SOL) gebaseerde gedecentraliseerde beursaggregator Jupiter (JUP) heeft zijn nieuwe token gelanceerd, die live gaat met een marktkapitalisatie van iets minder dan $1 miljard.

Jupiter is een van de belangrijkste gedecentraliseerde financiële (DeFi) hubs van Solana en behaalt op het moment van schrijven meer 24-uurs volume dan Uniswap (UNI), de grootste DEX op Ethereum (ETH) en doorgaans in het hele crypto-ecosysteem.

De pseudonieme oprichter van Jupiter, bekend als Meow, gaf tevens in een blogpost aan dat JUP wordt gelanceerd met een maximum circulerende voorraad van 1,35 miljard, en dat de team vesting pas op de tweede “Jupuary” (januari) zal verlopen.

Meow zei tevens dat er een buffer is van 33 miljoen JUP-tokens die geen deel uitmaken van de airdrop, waaronder “gecompromitteerde portemonnees, een enorm aantal beroepen en randzaken waar we vóór Jupuary niet op tijd aan konden komen.” Hij vervolgde met te stellen dat het team een plan overweegt waarbij elke 31 januari meer tokens worden uitgedeeld aan Jupiter-gebruikers. Hij ging verder met:

“We verwachten dat Jupiter nog tientallen jaren zal bestaan, en we geloven dat consistente tokendistributies een ongelooflijk krachtige manier zijn om de gemeenschap te verzamelen, maar het is ook ongelooflijk afleidend voor het team en mogelijk de gemeenschap vergiftigend, omdat we willen dat mensen het product gebruiken omdat ze vind het geweldig en niet vanwege punten.

Om deze beide dynamieken te respecteren, stellen we daarom voor om ieder jaar op 31 juli zonder fouten een significant deel van de tokens uit te delen aan gebruikers, met de afsluiting op 2 november, met een solide drie maanden gericht op het betrekken van de gemeenschap, het uitvoeren van grote initiatieven – en de rest van de negen maanden waren uitsluitend gericht op product- en platformgroei.”

Op het moment van schrijven handelt JUP voor $0,678 met een marktkapitalisatie van $924 miljoen. De munt heeft op dit moment de volgende tokenomics:

  • 1 miljard voor de airdrop
  • 250 miljoen voor de lanceerpool (in plaats van 500 miljoen)
  • 50 miljoen voor leningen aan CEX-marketmakers
  • 50 miljoen voor onmiddellijke behoeften

Het bericht Langverwachte Solana (SOL) airdrop Jupiter (JUP) gaat live met $1 miljard marktkapitalisatie verscheen eerst op CryptoBenelux.