Als het gaat om de crypto munten of tokens die mogelijk worden vastgehouden gedurende de rest van deze crypto bullmarkt, is er geen twijfel dat er volop keuze is. Dat gezegd hebbende, zal het overgrote deel van de cryptocurrencies naar nul gaan, en dit is net zo zeker als voor alle fiat valuta’s, gezien het feit dat geen enkele van deze aan dit lot is ontsnapt door de geschiedenis heen.

Terug naar crypto, en veel speculanten en investeerders zullen zich afvragen waar ze mee moeten gaan gedurende deze crypto bullmarkt. Voor velen is het waarschijnlijk het beste om een wallet met een lager risico te hebben, met het grootste deel van de waarde in de best gerangschikte cryptocurrencies, en een klein deel in diegenen die als hoog risico worden beschouwd.

Bitcoin is de voor de hand liggende keuze voor de veiligste plek om te investeren. Bitcoin gaat niet alleen over ‘number go up’, hoewel het kan worden aangenomen dat $BTC op zijn minst in waarde zou kunnen verdubbelen vanaf hier.

Bitcoin gaat voornamelijk over vrijheid. Vrijheid om te handelen met wie je maar wilt. Vrijheid van tussenkomst van de overheid en hun agentschappen, of inderdaad van elke andere derde partij. Bitcoin stelt iedereen in staat om hun rijkdom te beschermen en het recht te hebben om het uit te geven zoals ze willen.

Ethereum is een heel ander verhaal. Het is een proof-of-stake blockchain-netwerk, wat betekent dat hij, zij, of zij die de meeste inzet hebben, de meeste zeggenschap hebben in het netwerk.

Dat gezegd hebbende, Ethereum is een van de meest gebruikte blockchains, het is extreem veilig, en heeft de meeste ontwikkelaars aangetrokken voor het uitbouwen van de blockchain en voor het ontwikkelen erop. Aangezien de marktkapitalisatie een derde is van die van Bitcoin, en de waarde ervan naar verwachting sneller zal groeien dan die van Bitcoin, is $ETH mogelijk een betere koop dan $BTC, maar uiteraard voor grotere winsten, eerder dan meer vrijheid.

En dan komen we bij Solana (SOL). Het moet eerst erkend worden dat Solana als blockchain veel meer gecentraliseerd is dan zowel Bitcoin als Ethereum. De technologie is nieuwer en is dus niet zo uitgeprobeerd en getest. Vóór 2022 werd het Solana-netwerk op een aantal momenten stilgelegd.

Dat gezegd hebbende, is Solana zo ongeveer de snelste layer 1 blockchain die er is. Zijn nieuwe Firedancer validatorclient is in staat (in testen) dezelfde snelheid te halen als de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Het Solana-ecosysteem groeit snel, en transacties zijn belachelijk goedkoop in vergelijking met Bitcoin of Ethereum. Geen layer 2 is nodig, aangezien schaalbaarheid en snelheid al zijn ingebouwd in layer 1.

$SOL lijkt ongelooflijk goede waarde te hebben, gezien dat de marktkapitalisatie van $SOL 6 keer minder is dan die van $ETH. Daarom zou $SOL de ene kunnen zijn voor grotere winsten dan zowel $BTC als $ETH in deze crypto bullmarkt.

Het bericht Is Bitcoin, Ethereum of Solana de beste keuze dit jaar? verscheen eerst op CryptoBenelux.