Timothy Stebbing, ontwikkelaar van DOGE en lid van de Dogecoin Foundation, heeft een tweet gepubliceerd waarin staat dat Dogecoin in grote problemen verkeert. Ontwikkelaars van DOGE in het bestuur van de stichting en kernontwikkelaars zijn momenteel bezig met een brainstormsessie om een oplossing te vinden om het Dogecoin-netwerk te beschermen.

Volgens de tweet hebben verschillende crypto-exchange contact opgenomen met de Dogecoin Foundation om te zeggen dat de oorspronkelijke meme-cryptocurrency “verstopt/onreactief” is. Er werden geen specifieke exchange genoemd. Stebbing gaf toe dat er een groot probleem is van inscripties die het Dogecoin-netwerk hebben verstopt, dus nu zijn alle ontwikkelaars en bestuursleden hun hersenen aan het pijnigen om ideeën te genereren over hoe dit probleem op te lossen op elke mogelijke manier, “van vriendelijk tot extreem.”

In reactie op een commentator, die suggereerde om het probleem samen als gemeenschap te bespreken, stemde Timothy Stebbing ermee in dat een discussie noodzakelijk is omdat Dogecoin een gedecentraliseerd project is. Het probleem van de memecoin dat verstopt raakt, is dat de blockchain wordt gebruikt voor het maken van Doginals (inscripties) op de layer-1 blockchain. Stebbing suggereerde dat “gegevens off-chain moeten worden verplaatst op het protocolniveau,” en het DOGE layer-1 netwerk zou moeten worden gebruikt “voor validatie, niet voor opslag.”

Dit probleem is al aan de orde gesteld door Dogecoin-contributor @Tdogewhisperer. Enkele dagen geleden wees hij erop dat Dogecoin een nieuw hoogtepunt in transacties had gezien, met 1,9 miljoen transacties binnen 24 uur. Hij verduidelijkte echter dat die transacties niet gingen over het verplaatsen en verifiëren van fondsen, maar over het maken van inscripties op de Dogecoin-chain. De bijdrager benadrukte dat die inscripties geen daadwerkelijke waarde of use case hebben. Sommigen binnen de Dogecoin-gemeenschap geloven dat deze inscripties iets vergelijkbaars zijn met NFT’s, terwijl sommigen ze zien als bloatware/spam.

Vandaag deelde de prominente cryptocurrency-tracker Whale Alert de details van een grote cryptotransfer waarbij een enorme 100 miljoen Dogecoin naar Robinhood werd gestuurd. De transactie ter waarde van $ 7.836.678 werd geïnitieerd door een anonieme blockchain-wallet, volgens de eerder genoemde bron. Dit aanzienlijke bedrag aan Dogecoin werd naar Robinhood gestuurd omdat de DOGE-prijs 2,56% van zijn waarde heeft verloren sinds maandag. Vandaag heeft het echter een poging gedaan om te herstellen en voegde 1,04% toe.

Het bericht Dogecoin-ontwikkelaar noemt de memecoin ziek verscheen eerst op CryptoBenelux.